Всеки авторски продукт се явява обект на  действащото законодателство за авторско право и сродните му права. Това важи с пълна сила за материалите на този сайт като:

1. Публикациите в сайта, там където изрично не е упоменато друго,  се разпространяват под Creative Commons (CC) лиценз за ползване, т.нар. “Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България (CC BY-NC-SA 2.5)” (ето опростено резюме на Договора). Накратко казано (взето е от горната връзка, ако не Ви се чете там):

  • Признание — Трябва да посочите авторството на творбата по начина, определен от самия автор или носителя на правата върху произведението (но не и по начин, оставящ впечатлението, че същият/същите подкрепят вас или използването по някакъв начин на творбата от вас).
  • Некомерсиално — Произведението не може да бъде използвано за комерсиални цели.
  • Споделяне на споделеното — В случай, че промените, видоизмените или използвайки като основа произведението, го надградите, то полученото производно произведение може да се разпространява само съгласно условията на същия или на подобен на този договор

2. Авторските фотографски материали (четете го – тези, дето имат лого и в EXIF-а случайно е попаднала информация, че аз съм ги правил) са изключителна собственост на автора им (т.е. аз) и за публикуването им и ползването им с каквато и да било цел е необходимо съгласието на автора, освен за тези, които изрично са обявени за публични. За повече информация по темата с авторските права на фотографиите, много добро четиво може да се намери на страницата на Диляна Гергова, с добавка тук и в краен случай тук. Ако някой не ѝ вярва, да се разрови директно в Закона за авторското право и сродните нему права.

Ако въпреки цялото ми старание аз самия да спазвам всичко, написано по горе, някой все пак се почуства ощетен от моя публикация, нека своевременно ме информира на адрес angel.borisov@albatech-bg.com и съответния материал ще бъде премахнат.

error: