МЕСТА ЗА СНИМКИ

В зависимост от концепция на снимките, метеорологични условия, Вашите предпочитания, време с което разполагаме и т.н., фотосесията може да се проведе на различни места: навън, в студио, на специално място:

 • Студио
  Предимства: контрол върху осветлението, топло кафе и други битови удобства, липса на любопитни погледи от постоянно минаващи хора. Недостатъци: “аранжирани”, по еднотипни снимки.

 

 • Навън
  Снимки в парка, градинки, на улицата, в планината…
  Предимства: разнообразна, динамична обстановка, създаваща неповторима атмосфера на снимките и ограничена само от фантазията на фотографа и смелостта на модела. Недостатъци: непредвидими светлина и климатични условия; хора, който се спират да видят какво се снима, кибици…

 

 • Специално място
  Снимки в изоставена сграда, строеж, склад, заведение… Това не са снимки в студио, но се използвам преносимо осветление. Избира се място с интересен интериор. Предимства: заден план, свързан концептуално с идеята на сесията, възможност за “сливане” или “вписване” между средата и модела, ограничен или напълно липсващ кръг от “кибици”, до някаква степен контролируемо осветление. Недостатъци: сравнително ограничен достъп, по-трудна организация.

 

 • На адрес
  Снимки в къщи… И при тези снимки се използва преносимо осветление. Ако се чувствате най комфортно в къщи, това също е опция. Предимства: усещането за дома вдъхва спокойствие, напълно липсващ кръг от “зяпачи”, до контролируемо осветление. Недостатъци: не винаги в къщи има достатъчно място, така че някой обективи не са опция.

 

error: